بسم الله الرحمن الرحيم


الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله وعلى آله وأصحابه

Tulisan ini bukanlah sumber pemberita, bukan jua sumber pengkritik, tapi hanya sekadar sedikit informasi yang insyaAllah shahih dan bermanfa'at. 'Ala kulli hal, jika terdapat sebarang kesalahan informasi harap dapat maklum kepada saya. Jazakallah. Kepada Allah jua kita kembali


Moga Allah memberkati segala huruf yang ada dalam blog ini.

Amin~

Labels

analogi (5) artikel (9) cerita (12) dakwah (18) IIUM (3) iklan (9) isu (9) majlis ilmu (6) misc (6) muhasabah (14) puisi (1) ulama (7) video (3)

Thursday, May 28, 2009

Al-Fasad


Salam,

Al-Fasad, ataupun dalam bahasa malaysia iaitu kerosakan

Apakah kerosakan yang dimaksud kan itu?

Perkataan kerosakan ni boleh ditafsirkan macam-macam rupa,
contoh : kerosakan aqidah, kerosakan umat, kerosakan dunia sekarang, kerosakan prestasi pelajaran, sifat manusia yang perosak, dan lain-lain.

Sebagaimana malaikat pernah mengatakan bahawa manusia ni bersifat perosak, tetapi Allah SWT tetap menjadikan manusia sebagai khalifah dimuka bumi. Kerana Allah SWT Maha Mengetahui...
Ingatlah ketika Tuhanmu berfirman kepada para malaikat: "Sesungguhnya Aku hendak menjadikan seorang khalifah di muka bumi." mereka berkata: "Mengapa Engkau hendak menjadikan (khalifah) di bumi itu orang yang akan membuat kerusakan padanya dan menumpahkan darah, padahal kami senantiasa bertasbih dengan memuji Engkau dan mensucikan Engkau?" Tuhan berfirman: "Sesungguhnya Aku mengetahui apa yang tidak kamu ketahui." (Al-Baqarah : 30)

Akan tetapi, ada satu lagi kerosakan yang berlaku...

Berita yang sangat menyedihkan...

Handset berjenama Nokia 7310 kepunyaan ana telah rosak menyebabkan skrin tak keluar :(

No comments:

Sahabah